The Freedom Fighter

Äventyrshusvagnen

Född 2020

Freedom Fighter föddes 2020 utifrån ett behov av mer äventyr, mer frihet och att på ett mer okomplicerat sätt komma närmare naturen (och varandra). 

Vi letade med ljus och lykta efter något som skulle passa oss men tyckte det fattades något mellan tältet och de stora traditionella husvagnarna / husbilarna. Något som på ett flexibelt, hållbart och småskaligt sätt kunde förenkla för oss att komma ut men samtidigt uppfylla våra krav på frihet, flexibilitet, form och funktion.

camping, adventure, tent

Vi tänker i nya banor

Vi bestämde oss för att ta fram något nytt. Något som utmanar hur traditionella aktörer boxar in oss i otympliga, tunga “hus på hjul”.  Vi ville bygga något annat, något smartare, något mindre resurskrävande, något lätt,  något mer personligt,  något som istället för att “boxa in” istället ger oss en ökad känsla av frihet. 

Vi tyckte namnet Freedom Fighter på ett bra sätt, med glimten i ögat, sammanfattar vad vi vill åstadkomma och vad vi står för.

Campers with Soul

Våra vagnar både konstrueras och byggs i Göteborg av outdoortokiga ingenjörer som lägger ner sin själ i att varje lite moment ska bli bra. Vi bygger “Campers with Soul” 

Vår resa har bara börjat, och vi hoppas ni vill följa med på den!

F.A.Q.

Vi förstår att det finns många frågor och vi håller med om att informationen här än så länge är lite knapphändig, men nedan finns i alla fall svar på några frågeställningar. Vi kommer löpande att uppdatera sidan med bilder, info och specifikationer, så håll ut och kolla in här emellanåt!

Vi tycker det är skoj att höra från andra “Freedom Fighters” så tveka inte att kontakta oss om ni har funderingar eller synpunkter.

Hold your horses! Vi längtar efter att kunna uppdatera denna sida med mer info och mer bilder men vi är inte där riktigt ännu. Vi jobbar fortfarande med produktutveckling och testar olika lösningar. Stay tuned!!

Vi bygger prototyper och testar koncept under 2021. Försäljningen beräknas starta runt årsskiftet  2021/22

Googla gärna “Teardrop camper” så ger det iaf en liten hint rent storleksmässigt om vad som inspirerat oss. Vi tänker dock i nya banor gällande form och funktion.

Mycket 🙂

Vi försöker kombinera hjärna och hjärta och bygga något som designmässigt sticker ut och andas “outdoor” men samtidigt är riktigt smart och användarvänligt. Vi tycker att det som finns på marknaden idag helt enkelt inte är bra nog så vi tänker nytt i allt från design till materialval, konstruktion och produktion.

Lättvikt är ett självklart val för oss där våra vagnarna kommer att vara bland de lättaste på marknaden (kanske lättast?!) och självklart elbils kompatibla. Vår konstruktion är “ren” från onödigt överkomplicerade lösningar och detta tillsammans med våra höga kvalitetskrav ger ett tryggt ägande. Vi är besatta av tanken på att våra vagnar ska maximera helhetsupplevelsen utan att för den delen tära på varken miljö eller plånbok.

Vi punktade ner vad det var som gjorde att vi mindes vissa av våra äventyr och semestrar som väldigt lyckade och förträngde andra. Vi försökte gnugga våra geniknölar och frågade runt och kom fram till nedan gemensamma nämnare som är vår “heliga” lista under design/konstruktionsarbetet. 

  • Flexibilitet
  • Frihet
  • Närheten till naturen
  • Skydd från vädrets makter
  • Möjlighet till god sömn 
  • Möjligheten att laga och äta en härlig middag, gärna utomhus
  • Möjlighet att få med utrustning som behövs för att utöva aktiviteter
  • Fungera för både korta spontana utflykter men även för längre äventyr
  • Fungera för äventyr på egen hand, med kompisen eller med familjen
  • Miljövänligt semestrande med hållbarhetstänk

Det är lite svårt att ge ett generellt svar eftersom vi tror att alla har individuella behov…men vi tänker såhär:

Med en liten smidig vagn har man flexibilitet och frihet. Man kan åka vart man vill, när man vill och man kan förvara sin vagn på tomten, alltid redo för det spontana äventyret. Eftersom vagnen är liten, robust och smidig är det enkelt att via småvägar komma ut i naturen. Man sover gott oavsett om man är ensam, reser med kompisen eller en hel familj eftersom det finns olika möjligheter att komplettera den lilla vagnen med olika taktält utifrån specifika behov. Oavsett vilka intressen du brinner för så kan du anpassa vagnen efter det och bla via vårt geniala “Multi Purpose Roofrack” får du med dig det du behöver på resan. Köket finns under tak på utsidan, vilket möjliggör okomplicerad, väderskyddad matlagning i naturen. 

Äventyr behöver inte betyda att bestiga 14 bergstoppar på 14 veckor och övernatta i en hammock på en lodrät vägg. Lets face it, vi har alla olika intressen och olika definitioner av ordet “upplevelse”. Någon kanske tilltalas av 4h stenhård trailcykling medan någon annan njuter av att koppla av (och kanske ner), en god bok, en kopp kaffe och lite stillhet. 

Vi tror att de som mest kommer att uppskatta våra vagnar bland annat är skidåkare, löpare, äventyrare, vandrare, fiskare, cyklister, paddlare, småbarnsfamiljer och livsnjutare. Kort och gott alla som uppskattar att vara utomhus, hänge sig till sina intressen, njuta av frihet och flexibilitet och på olika sätt gärna komma nära naturen. 

För oss är det också viktigt att alla som är med på äventyret, stora som små, oavsett ambitionsnivå och intressen ska få en bra helhetsupplevelse som varar länge.

Dyrare än tält men billigare än en plåtis, husbil eller typisk husvagn!

Det kommer bli svårt att hitta en vagn till samma pris med likvärdig utrustningsnivå och kvalité, så mycket kan vi lova! Låt oss återkomma med mer detaljer när vi satt utrustningsnivån.